روزه علاوه بر اثرات معنوی زیادی که دارد، دارای قدرت درمانی شگفت انگیزی نیز میباشد. پرهیز از خوردن و آشامیدن در یک فاصلهی زمانی مشخص باعث میشود که حتی بعد از اتمام این ماه پر برکت شما رژیم غذایی سالمتری را دنبال کنید.
در این مطلب قصد داریم شما را با برخی از مزایای فیزیکی روزهداری آشنا کنیم. اگر شما بیماری یا مشکل خاصی ندارید میتوانید روزه بگیرید و علاوه بر اثرات مثبت روحی از فواید جسمی آن نیز بهرهمند شوید. با ما همراه باشید.
روزهداری از نگاه علم نوین
امروزه برخی از محققان و دانشمندان بر این عقیدهاند که روزه میتواند جایگاه مهمی در پیشبرد درمان برخی از بیماریها داشته باشد. چند گروه از محققان دانشگاه های آمریکا و اروپا پژوهشهایی در خصوص روزهداری انجام دادند. بخشی از نتایج این پژوهشها که روی موشهای آزمایشگاهی انجام شد نشان میدهد چند روز روزه گرفتن میتواند پیشرفت سرطان را به تأخیر بیندازد و تأثیر شیمی درمانی را بالا ببرد.
این محققان معتقدند که روزه گرفتن قبل از شیمی درمانی باعث پیشگیری از عوارض جانبی آن میشود. دکتر والتر لونگو و همکارانش بر این عقیدهاند که روزه بودن به مدت دو روز در نبود داروها و درمانهای دیگر، امکان پیشرفت انواع مختلف سرطانها را در موشهای آزمایشگاهی کاهش میدهد و در برخی موارد به اندازهی خود شیمی درمانی مفید و موثر عمل میکند.
جایگاه روزه در طب سنتی
به عقیدهی متخصصان حوزهی طب سنتی روزه بهترین روش برای پاکسازی و سم زدایی بدن است. در واقع ماه رمضان بهترین زمان برای دفع سموم انباشته شده در بدن است. برای پاکسازی بدن روزهداری حتی سریعتر از جراحی عمل میکند با این تفاوت که از تیغ جراحی و بیهوشی و عوارض بعد از آن خبری نیست. یعنی شما با سادهترین و مطمئنترین روش گامی در جهت پاکسازی و دفع سموم بدن خود بر میدارید.
روزه طبیعیترین و بهترین روش برای خلاص شدن از رگهای گرفته، جریان خون نامرتب، کبد اشباع شده یا تاولهای دردناک است. در واقع میتوان هر بیماری را تجمع سموم قلمداد کرد و روزهداری راهی است برای رفع بی دردسر این سموم اضافی.
استراحت کبد و دستگاه گوارش، بدن را پاکسازی میکند
اگر مشکل خاص و یا بیماری سختی ندارید که روزهداری برایتان مضر باشد باید بدانید که روزه بیشتر بیماریهای مزمن را درمان میکند. اگر روزه میتواند همان طور که در آغاز مطلب اشاره شد پیشرفت سلولهای سرطانی را به تأخیر بیندازد معلوم میشود که این فریضهی الهی میتواند بیشتری بیماریها و ناخوشیهای مزمن را درمان کرده و یا بهبود ببخشد. زمانی که روزه هستید دستگاه گوارش و همچنین تمام اعضای بدن استراحت میکند. این استراحت فیزیولوژیکی برای حذف توکسینها یا همان سموم بدن و همچنین احیای بافتهای آسیب دیده زمان مناسبی محسوب میشود. با کاهش عملکرد صفرا یا کاهش اوره، ضایعات، اسیدهای آمینه و نمکهای آمونیاکی، کار کبد سبکتر میشود و زمانی برای استراحت پیدا میکند. همچنین کاهش اسیدهای چرب در طول روزهداری به معنی حذف و دفع هیدروژن است.
وقتی بدن از خوردن و آشامیدن منع میشود پانکراس کمتر تحریک شده، نیاز به انسولین کاهش مییابد. ترشح زیاد انسولین در بدن پیش زمینهی التهابهای زیادی میشود.
به طور کلی روزه گرفتن دو نتیجهی مفید عمده برای دستگاه گوارش و متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدن دارد: حفظ تعادل خون و پاکسازی و سم زدایی عمقی از بدن.
زمانی که تعادل خون به هم میریزد جریان خون دچار اشکال شده و خون غلیظ میشود. این مسئله نتیجهای جز بیماری و اشکال در عملکرد کلی بدن ندارد. روزه باعث میشود پلاسما که سلولهای خونی، گلبولهای قرمز، گلبولهای سفید و پلاکتها در آن شناورند کیفیت بهتری پیدا کند. همچنین روزه باعث ایجاد تعادل در عناصر حیاتی میشود که در لنف جریان دارند و به پاکسازی بافتها کمک میکنند.
توجه داشته باشید که روزهداری نیز قانون و قاعدهی خود را دارد. پرهیز از خوردن و آشامیدن در یک دورهی زمانی مشخص مستلزم رعایت اصول تغذیهای و بهداشتی مناسبی است. اگر میخواهید از مزایای روزه، بهرهی کافی را ببرید باید تغذیهی درست داشته باشید. با عدم رعایت اصول درست روزهداری مثل حذف وعدهی سحری و یا پرخوری در افطار ممکن است به سلامت خود آسیب برسانید.
برچسب ها : طب و پزشکی , رمضان ,